Rekrutterer testpersoner i innovasjonsparken

Folk som jobber i Innovasjonspark Stavanger er vant til å bli forsket på. Nå ber Norwegian Smart Care Lab (NSCLab) om noen minutters deltakelse for å samle data til forskning som kan redde små barns liv.

  • AV Hilde Garlid
  • 3. september 2021
SmartCareLab Camilla og Anine
TRENGER TESTERE: Camilla Finnseth og Anine Brufjell Sangesland i testlaben Norwegian Smart Care Lab vil rekruttere testere blant ansatte i innovasjonsparken. (Foto: Hilde Garlid)


- Vi har fått i oppdrag av selskapet BabySensor om å hente inn data. BabySensor skal trene opp en ny AI som observerer babyer når de sover. Sensorikken skal via kamera kunne måle temperatur, puls og oksygenmetning. For å trene denne AI´en, og for at et forskningsmiljø skal verifisere løsningen, trenger vi 500 personer som vi skal filme i 10-15 sekunders opptak. I tillegg måler vi temperatur, puls og oksygenmetning, forteller Camilla Finnseth, prosjektansvarlig i Norwegian Smart Care Lab.

BabySensor
OPPDRAGSGIVER: BabySensor er et teknologiselskap som utvikler sensorikk for å trygge småbarnslivet. (Foto: Babysensor.com)

Doner noen minutter til forskning
Planen er å få signert så mange forsøkspersoner som mulig blant ansatte i innovasjonsparken de neste par ukene. Camilla Finnseth og Anine Brufjell Sangesland vil ha stands i Måltidet hus, utenfor kantinen, og i i2, og håper på å signere avtale med en miks av alder, kjønn og hudfarge.

Alle innovative selskap vet hvor verdifullt det er med gode, uavhengige funksjonstester, tilbakemeldinger fra potensielle kunder eller verifisering via forskning. Ansatte i innovasjonspark Stavanger stiller opp for hverandre. Blant annet har mange smakstestet både yogurt, oster og diverse andre nye melkeprodukt fra TINE sin forsøkslab i Måltidets hus, vi har svart på spørreskjema eller trykket på apper.

-Vi ber bare om noen minutter av folks tid. De skal sitte helt stille i et rom, hvor vi med ulik belysning filmer dem etter at vi har målt puls, temperatur og oksygenmetning. Dataen som blir samlet inn, skal kun brukes til forskningsoppdraget som utføres av Indian statistical institute sammen med Høyskolen i Østfold, sier Finnseth.

Som takk for hjelpen, er alle deltakerne med i trekningen av en pulsklokke.

LivingLab som følger innovasjonsreisen
Norwegian Smart Care Lab er partner i HelseCampus Stavanger som holder hus i Innovasjonspark Stavanger. Her tester de prototyper, produkt og tjenester som skal inn i helsetjenesten, innen det som kalles velferdsteknologi. Norwegian Smart Care Lab er et ressurssenter for bedrifter som utvikler nye løsninger, og for aktører som ønsker å ta løsningene i bruk.

-Helse- og velferdsteknologiske bedrifter kommer til oss for å få testet løsningene sine, enten ved et brukerpanel eller ved funksjonstesting av prototyper eller produkt, sier Camilla Finnseth.

HelseCampus slagord

FINNER OG TETTER HULLENE: HelseCampus minner oss alle på hvor viktig det er at aktørene i helsetjenestene samhandler for å oppnå best mulig resultat for pasientene eller brukerne. (Foto: Hilde Garlid)


Det er akkurat hva BabySensor har gjort. Deres nyeste produkt er en slags oppgradering av den tradisjonelle baby call´en som varsler når små barn gråter eller lager lyd. Denne nye sensorikken skal observerer barnet via kamera, og den registrerer temperatur, puls og oksygenmetning. Slik kan både barn og foreldre sove trygt.

Trenger et stort brukerpanel
Å drive med forsøk, forskning eller å teste nye løsninger i et brukerpanel er svært viktig skal vi få de beste, tryggeste, mest anvendelige og smarteste løsningene ut i markedet. Men hvem skal være testerne?

-Norwegian Smart Care Lab bygger nå opp et stort og bredt sammensatt brukerpanel. Det er folk som frivillig sier ja til å teste. Vi vil bruke anledningen nå til å spørre deltakerne i testen til BabySensor om de også kan tenke seg å bli kontaktet av oss senere for å delta i andre tester, sier Anine Brufjell Sangesland.

-Hva er typiske tester man da kan bli spurt om å delta i?

-Det kan være å teste en app, ellet et treningsapparat gjennom fysisk test i hjemmet, i vår testlab eller å delta i en fokusgruppe. Poenget for oss er å ha et utvalg av folk i ulik alder som kan bistå med å få testet fremtidsteknologi, sier Camilla Finnseth.

Alle samtykker innhentes og strengeste krav til datalagring og bruk legges til grunn.