Lenge leve arbeidsplassen

I 2020 ble forretningskonseptet «kontor» satt på knallhard prøve, og testen er bestått, ifølge Cecilie W. Melbye, daglig leder i Innovasjonspark Stavanger. – Hjemmekontoret har for alvor vist oss hvor høyt vi verdsetter kvalitetene ved den fysiske arbeidsplassen, miljøet og tjenestene rundt den. Vi er nok mange som ikke visste hvor mye vi ville savne dette før det plutselig var borte, sier hun.

  • AV Hilde Garlid
  • 3. februar 2021

Ipark2020.1.jpeg#asset:1867

GRØNN STORSTUE: Innovasjonspark Stavanger har brukt 2020 til å pusse opp hele bygget i3, blant annet med at innglasset atrium. (Foto: Hilde Garlid)

Cecilie Melbye har i 2020 fått bekreftet hvilket bærekraftig konsept innovasjonsparken faktisk er. - Det var smittevernmessig helt korrekt at mange av våre 150 selskaper oppfordret sine ansatte til hjemmekontor i mars, men nå, 10 måneder senere, lengter folk tilbake.

Fakta om Innovasjonspark Stavanger
• 154 bedrifter med ca.1300 ansatte fordelt på innovative fagmiljø som havbruk, IT og helse, for å nevne noen.
• 50.000 kvadratmeter med arbeidsplasser, laboratorier, magasiner, restauranter, trimrom og møteplasser.
• Tjenester for en ukomplisert jobbhverdag og nettverksarrangement for at folk skal møtes.

Skaperkraft, samhandling, øyekontakt, de små, men viktige tilbakemeldingene, smil og latter, positiv energi og håndtrykket – det er mange mellommenneskelige ting som helt eller delvis har gått i dvale i 2020. Mye av det sosiale livet skjer faktisk på jobben, uten at vi har vært så bevisst på hvor vi har hatt våre sosiale vannhull. Inntil vi alle ble sendt ut på en ørkenvandring med arbeidsoppgavene våre, og vannhullene tørket ut.

- Det ble så tydelig hvorfor vi trenger å være sammen. Pågangsmotet, gleden av fysisk å treffes, se hverandre, snakke sammen, lese kroppsspråket. Digitaliseringen har i koronaåret gitt mange bransjer en boost, men vi har nå erfart at Teams og Zoom ikke fullt ut kan erstatte menneskelig kontakt, verken i jobben eller i det private, sier Melbye.

Pusser opp og bygger på
I januar var planene klare for en storstilt ombygging av «bygg i3». Ledelsen i innovasjonsparken nølte bare et ørlite sekund da Norge stengte 12. mars, før de fortsatte arbeidet.

To og en halv etasje med 250 arbeidsplasser er oppgradert både teknisk og estetisk og det nye atriet er vakkert rammet inn med glasstak og glass i fasaden som vender sørover mot det nye sykehuset. Det meste av arealet er allerede leid ut og både eksisterende bedrifter med behov for mere areal og helt nye bedrifter flytter inn i begynnelsen av 2021.

-Innovasjonsparken har nå fått en ny storstue med et nytt uttrykk, ny atmosfære og muligheter for sosialt samvær. Alt fra uformelle møter med kollegaer eller kunder, til afterwork-arrangement med DJ og bar, sier Melbye.

Ipark2020.5.jpeg#asset:1871

EKSOTISK: Det er en annen atmosfære i hagen, hvor til og med sitroner har funnet vekstforhold. (Foto: Hilde Garlid)

Plantene har allerede flyttet inn, og vekstmulighetene i høyden er på fire etasjer. Dit har noen av klatreplantene har tenkt seg, og et sitrontre har allerede levert sin første avling. Dette kan bli en oase, både fysisk og metaforisk.

-Hagen er så stilig at den er verd en tur innom, sier Melbye. Hun vil ikke plante så mange forslag til hva hagen kan brukes til. Det er opp til brukerne av innovasjonsparken å finne ut hva de ønsker.

Innovasjonsprosjektet HelseCampus
Kant i kant med atriet i i3 har HelseCampus utviklet seg til et helt enestående prosjekt. På tross av korona kom helseminister Bent Høie (H) på gjenvisitt i september. Da var det ett år siden han snorklippet et råbygg og en ganske så hårete visjon. Han fikk se at HelseCampus har lykkes med å forene akademia, ambulansetjenesten, sykehus, primærhelsetjenesten, kommunehelsetjenesten og små og store private helseteknologiselskap. Dette er alle aktørene rundt pasientene, men som strever med samhandling og felles forståelse. I HelseCampus kan de sammen studere problemer, lære av hverandre og teste løsninger.

HelseCampus250920.23.jpeg#asset:1779

GJENVISITT: Helseminister Bent Høie (h) besøkte HelseCampus på ettårsdagen. Prosjektleder Ragne Farmen til høyre. (Foto: Hilde Garlid)

-Det er nettopp slike fasiliteter innovasjonsparken skal bidra til å realisere. Vi er imponert over det arbeidet HelseCampus har lagt ned, og fått til. Dette er et supert visningssenter, sier Melbye.

Nærheten til det nye sykehuset, aktualiserer kontorlokaler i innovasjonsparken for helserelaterte selskap.

-Blir i3 nå Helsens hus?

-Vi er Innovasjonspark Stavanger. Vi har sterke fagmiljø innen energi, havbruk, helse og IKT som naturlig søker til hverandre, men gullet i innovasjonsparken er at vi oppnår innovasjonskraft på tvers av bransjene. Når klassiske energiselskap kan bidra til havbruket, og havbruk bistår helse, digitalisering bidrar til omstilling og nye grønne løsninger og startup-miljøet tilfører helt, helt nye løsninger; da lykkes vi som et miljø for innovasjon, sier Melbye.

En strøm av havbruksselskaper

Et annet sikkert tegn på at korona ikke har tatt knekken på konseptet kontor, er at Innovasjonsparken har fått flere nye kunder i 2020.

Koronaåret har ikke lagt en demper på havbruksaktiviteten. Tvert imot. Nye selskaper har etablert seg, og de store ruster seg for en næring i sterk vekst. Innovasjonsviljen i miljøet er sterkt, og samarbeidet med forskningsaktørene er svært godt.

«Nå tør jeg ikke la være; nå må jeg ha et kontor her», sa en bedriftseier på omvisning. Den siste tiden har små og store havbruksselskaper flyttet inn sammen med havbruksklyngen Stiim Aqua, Blue Planet og Nofima. Listen teller så langt i alt 25 selskaper med et nitti-talls arbeidsplasser, og spenner fra store globale konsern som MOWI til spennende start-ups som Eir of Norway og mange flere.

Ipark2020.4.jpeg#asset:1870

BYR PÅ MER: Cecilie Melbye er daglig leder i Innovasjonspark Stavanger. Utviklingen av innovasjonsmiljø og tilrettelegging for en god arbeidshverdag, stanser ikke opp. (Foto: Hilde Garlid)

2021: Life@Work
Et formål for innovasjonsparken er selv å være utforskende, ha lav terskel for å være testarena og selv bidra til innovasjon. - I løpet av 2021 ruller vi ut Life@Work. Det skal fungere som et intranett for leietakere nå i starten; til booking av møterom, bestilling av møtemat, driftsmeldinger osv, men nye funksjoner og tjenester som ordinære intranett aldri har hatt, står i kø framover, sier Melbye.

I Life@Work samles formalia som faktura, leiekontrakt, booking av biler osv, men plattformen rigges også for å være en møteplass og en profileringstjeneste for innovasjonsparkens kunder. Det blir en miks av LinkedIn, Finn.no og Tinder der du kan profilere ditt selskap og kompetanse, søke tjenester fra andre bedrifter i innovasjonsparken etter matche dine faglige utfordringer med andres løsninger.

-Her er vi bare i starten, men det blir et spennende, innovativt eventyr, sier Melbye.