Blå mat på grønt vis på Forskningsdagene

«Hav» er tema for årets Forskningsdager, og i Havets hus i innovasjonsparken smeller vi til med storkonferansen «Blå mat på grønt vis»

  • AV Hilde Garlid
  • 14. september 2022
Havbrukskonferanse

Det er Tekna, Blue Planet og Stiim Aqua Cluster som inviterer til havseminar i Havets Hus i Innovasjonspark Stavanger tirsdag 27. september klokken 14:00-17:00.

Matentusiast Arne Hjeltnes blir dagens konfransier, og programmet inneholder foredrag og debatter om bærekraft, rekruttering og entreprenørskap, og selsvagt blir det smaksprøver.

Arrangementet er en del av programmet til Forskningsdagene i Rogaland. Det er gratis og åpent for alle.

PÅMELDING: Blå mat på grønt vis

Program

14:00 Velkommen ved Tekna og Blue Planet
Arne Hjeltnes loser oss gjennom programmet.

14.05 – 15.05 Bærekraft på agendaen

  • Arbeidsmarkedet i Rogaland og bærekraftig utvikling av mat- og havbruksfylket Rogaland. Tone Grindland, Regiondirektør, NHO Rogaland
  • Ny teknologi for bærekraftig sjømat. Ståle Økland, Group Director of Communications and Sustainability, AKVA group ASA
  • Havbruk, kunnskap og utvikling. Nils Fredrik Vestvik, BluePlanet Academy AS

15.05 – 15.35 Entreprenørskap

  • Jenter i akvakultur og startups. Mia Guttorm Moseng, General Manager Norway, Sensor Globe
  • FirshGLOBE – en del av løsningen. Tor Hellestøl, Daglig leder, FishGLOBE
  • Microalger – for bærekraftig fôr og fiskehelse. Rune Haddeland, CEO, MicroA

15.35 – 15.55

Kaffepause

15.55 – 17.00 Flinke folk

  • Rekruttering til tekniske havbruksfag. Karoline Sjødal Olsen, Daglig leder, Blue Lice og leder for faggruppen Tekna Havbruk og fiskehelse
  • Tittel kommer. Johanna Magdeli Pettersson Utvær, Tango/Fish n’Cow, med på det norske junior kokkelandslaget
  • Festivalglede og bærekraft. Maren Skjelde, Daglig leder, Gladmat
  • Diskusjon – hvordan få de flinke folkene til å velge havbruk, teknologi og matfag?

17.00 – 18.00 Mat og mingling