• AV Hilde Garlid
  • 24. august 2019

Samarbeid skaper vekst

Årets ONS-tema; «Innovate», er midt i kjernen av hva Innovasjonspark Stavanger, Validé og den nyetablerte klyngen Norwegian Energy Solutions driver med. Derfor gikk de tre aktørene sammen om en ONS-stand under slagordet «Samarbeid skaper vekst».  

Men gjorde vi det? Opplevde selskapene som fikk noen timer på stand sammen med Innovasjonspark Stavanger, Validé og NES, at de fikk vekstskapende oppmerksomhet?

ONS.4.jpg#asset:932Daglig leder for Innovasjonsparken AS, Cecilie W. Melbye og daglig leder for Validè, Anne Cathrin Østebø

Fullt hus av interessante folk

-Standen fungerte utmerket for oss. Den så virkelig bra ut, godt design, og det var et godt grep å ha et eget møterom til presentasjoner og samtaler. Vi hadde vår presentasjon litt seint på siste dagen av ONS, kanskje ikke et så godt valg av tidspunkt, men vi fikk likevel fullt hus med interessante folk, sier Brage W. Johansen i Heimdall Power.

-Hadde du deltatt på ONS uten muligheten til å delta på en fellesstand?

-Jeg hadde absolutt vært til stede, men kun som besøkende. Vi hadde ikke hatt egen stand, i alle fall ikke i år. Derfor var dette en super mulighet for oss til å presentere oss, sier Johansen.

ONS-dager er lange, og da det viste seg at det ble ledige tidspunkt i kalenderen, var det flere selskap som meldte interesse for å ha presentasjoner på flere tidspunkt, og over flere dager.

New Subsea Technology stilte opp hver eneste dag, og hadde presentasjoner, møter og brukte tiden godt til å mingle.

-Det var kjempespennende å få muligheten til å profilere selskapet på denne måten. Jeg liker at vi er flere selskaper under en paraply, og det var god plassering ved Center Court´en. Det som manglet var en sterkere profilering av selskapene som deltok på standen, og av dagsprogrammet. Mange av våre kunder fant oss ikke, sier Daniel Hektoen, finansdirektør i New Subsea Techonolgy, som er leietaker i Innovasjonspark Stavanger.  

Både Johansen og Hektoen er særs fornøyd med plasseringen av standen i hall 9; rett ved Center Court´en og med Innovasjon Norge, Lyse og Universitetet i Stavanger rett i nabolaget.

-En læring for oss var at vi kunne markedsført oss bedre selv på forhånd, men alt i alt hadde vi mye igjen for deltakelsen. Både å ha presentasjoner og møter som var avtalt, men også som å treffe enkeltpersoner som vi ellers ikke ville ha møtt, sier Hektoen.

-Ville dere deltatt på ONS uten en slik fellesløsning?

-Vi hadde et eget arrangement med en båt i sentrum, men vi hadde nok ikke hatt egen stand. Som et oppstartselskap er det flott å kunne være en del av et større miljø, sier Hektoen.

ONS.3.jpg#asset:928ONS.1.jpg#asset:930