Ungt Entreprenørskap tilbake i innovasjonsparken

Funfact: Nå stemmer adressen på konvoluttene til Ungt Entreprenørskap igjen. Organisasjonen holdt til i innovasjonsparken for 15 år siden, og nå er de tilbake.

Helse Vest IKT fyller toppetasjen

Helse Vest IKT AS er den største leietakeren i Innovasjonspark Stavanger med sine 80 ansatte. De har flyttet inn i toppetasjen i i3 med panoramautsikt til det nye sykehuset. Innflyttingsfesten hadde de i atriet, med gjester fra Helse Vest-regionen.

Nofima-teknologi på vei inn i laksenæringen

Forskere hos Nofima i Måltidets hus har jobbet med superkjøling av laks i nær 25 år. Først nå tar det første norske lakseslakteriet metoden i bruk. Klima er vinneren dersom superkjøling blir den nye fraktmetoden.

Mat engeenering for Kystruten i Måltidets Hus

Når fire, flunkis nye skip settes i trafikk langs kystruten fra Bergen til Kirkenes, har alle måltid og hver leveranse, hver krone og tidsbruk på et skipskjøkken vært gjennom en imponerende, detaljert planleggingsprosess. Matingeniørene fra Havila skrur sammen norskekystens måltidsopplevelser på Nofima-kjøkkenet i Måltidets Hus.

ITSA Growth lader vekstselskap

Programmet gir deg kritisk viktig forretningskompetanse, nyttige verktøy for at du kan rigge ditt selskap for vekst og et sterkt nettverk slik at selskapet ditt kommer seg ut. I verden.

Her feires nytt norsk industrieventyr til havs

- Havbruk til havs har både potensiale til å være en løsning for en mer bærekraftig global matproduksjon, men også til å skape milliardverdier for Norge, sier Ragnar Tveterås, professor ved Universitetet i Stavanger, og prosjektleder for et 96 millioners stort prosjekt, tildelt fra regjeringens Grønn Plattform, for å utvikle lavutslippsverdikjeder for havbasert havbruk.

Rekrutterer testpersoner i innovasjonsparken

Folk som jobber i Innovasjonspark Stavanger er vant til å bli forsket på. Nå ber Norwegian Smart Care Lab (NSCLab) om noen minutters deltakelse for å samle data til forskning som kan redde små barns liv.

Praktisk informajson for deg som har flyttet inn i innovasjonsparken

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til Innovasjonspark Stavanger. I listen under er det informasjon om fellestjenester og en del praktiske saker som dere kan forberede i forkant av innflytting i lokalet. Erfaringsmessig bidrar dette til at flytteprosessen oppleves som strukturert og effektiv.

27 aquabedrifter samlet i Havets hus

-Vi er nok 30 aquabedrifter før 2021 er over, sier Eivind Helland, daglig leder av Blue Planet. Den raskt voksende stimen av havbruksrelaterte selskap som flytter inn i innovajonsparken, gjør det naturlig at Måltidets hus også omtales som Havets hus.

Hva er den viktigste startkapitalen for ferske gründere?

Mye mot og lite penger er den klassiske gründerhistorien, men vi påstår at den aller, aller viktigste startkapitalen du og din idé trenger, er kunnskap. Innovasjonspark Stavanger er «homebase» for nye ITSA Start programmet, med oppstart 31. august, som gir basisferdigheter til ferske gründere.

De første leietakerne i verdens råeste energihus

Prosjektørene i Cowi, strømanalytikerne i Noova, investorene i Valinor og energiklyngen NES, åpner med sin interesse dørene for at Innovasjonspark Stavanger kan bygge verdens råeste energihus.

Her er HelseCampus sin nye leder

HelseCampus tar fysisk form i Innovasjonspark Stavanger, og har fått ny daglig leder. Line Hurup Thomsen skal nå drifte HelseCampus sin visjon om simulering, samhandling og sikkerhet. Da må alle aktørene i pasientreisen, sammen med akademia, trene sammen og lære av hverandre.

Saferock inngår partnerskap med Snøhetta

Det globalt anerkjente arkitektfirma Snøhetta inngår partnerskap med Saferock for å pilotere produktet, og markedsføre selskapet og produksjon av mer bærekraftig betong. Saferock har hatt sin spede start i Innovasjonspark Stavanger, og er en spin-off fra Universitetet i Stavanger.

Idejakt i energibransjen etter grønne løsninger

Hvor skal «det grønne skiftet» komme fra? – Fornybar Vest er et initiativ for å skape nye grønne arbeidsplasser på skuldrene av vår olje- og gassindustri. Nå skal bransjen støvsuges for ideer, Ole Jørgen Engelsvoll prosjektleder og forretningsutvikler i innovasjonsselskapet Validé.

Nye kontorlokaler ledig nå

Nye moderne kontorlokaler midt i innovasjonsmiljøet på Ullandhaug

Lenge leve arbeidsplassen

I 2020 ble forretningskonseptet «kontor» satt på knallhard prøve, og testen er bestått, ifølge Cecilie W. Melbye, daglig leder i Innovasjonspark Stavanger. – Hjemmekontoret har for alvor vist oss hvor høyt vi verdsetter kvalitetene ved den fysiske arbeidsplassen, miljøet og tjenestene rundt den. Vi er nok mange som ikke visste hvor mye vi ville savne dette før det plutselig var borte, sier hun.

Norwegian Technology AS utvikler renseteknologi

For andre gang dukker selskapet Norwegian Technology AS opp i Innovasjonspark Stavanger. – Vi driver teknologiutvikling og ønsker nærhet til et innovativt miljø. Vi har stor tro på synergieffekter i et miljø med ulike bransjer. Vi vil være med i den symbiosen.

New Entry

Superkraften i gode team

-Ledere har en lei tendens til å fokusere på resultatene, men sjefens viktigste oppgave er egentlig å sikre psykologisk trygghet blant sine ansatte. Først da får du maks ut av staben. Du kan sågar få fram superkrefter i trygge team. For dem er det ingen grenser for hva de kan oppnå, sier Jan Eric Wetteland, ledertrener i Deloitte.

Bygger droner for å transportere blodprøver

Droner er på vei inn i helse-Norges transporttjeneste. Stavanger universitetssykehuset (SUS) og andre helseforetak på Vestlandet deltar i et innovasjonsprosjekt hvor spesialdesignede droner utvikles for å frakte blodprøver, utstyr og medisiner. Det fikk droneselskapet Airlift Solutions AS til å lande i Innovasjonspark Stavanger.

Validé og ITSA er nominert til Nordic Startup Awards

Forretningsvekstprogrammet ITSA er nominert som beste akselerator/inkubatorprogram og Gry Isabel Sannes er i finalen om å bli «Ecosystem Hero of the Year» i Nordic Startup Awards.

Norges beste inkubator holder til i Innovasjonspark Stavanger

Det viktigste er ikke hva Validé sier, men hva Validé gjør. En gang i året er innovasjonsselskapet oppe til eksamen. 34 inkubatorer i hele landet er under den samme kritiske lupen og blir vektet på de samme kriteriene. Resultat: Validé er i Norges-toppen.

Student som problemløser

Samarbeid.UiS.no er en nettside hvor bedrifter kan legge inn en utfordring eller et problem som de ønsker at en bachelor -eller masterstudent skal løse for dem.

Inn i nytt landskap for Pårørendesenteret

Et nasjonalt senter for pårørende høres ut som et fremmed element i en innovasjonspark, men plasseringen er midt i blinken for dem.