De første leietakerne i verdens råeste energihus

Prosjektørene i Cowi, strømanalytikerne i Noova, investorene i Valinor og energiklyngen NES, åpner med sin interesse dørene for at Innovasjonspark Stavanger kan bygge verdens råeste energihus.

Her er HelseCampus sin nye leder

HelseCampus tar fysisk form i Innovasjonspark Stavanger, og har fått ny daglig leder. Line Hurup Thomsen skal nå drifte HelseCampus sin visjon om simulering, samhandling og sikkerhet. Da må alle aktørene i pasientreisen, sammen med akademia, trene sammen og lære av hverandre.

Saferock inngår partnerskap med Snøhetta

Det globalt anerkjente arkitektfirma Snøhetta inngår partnerskap med Saferock for å pilotere produktet, og markedsføre selskapet og produksjon av mer bærekraftig betong. Saferock har hatt sin spede start i Innovasjonspark Stavanger, og er en spin-off fra Universitetet i Stavanger.

Idejakt i energibransjen etter grønne løsninger

Hvor skal «det grønne skiftet» komme fra? – Fornybar Vest er et initiativ for å skape nye grønne arbeidsplasser på skuldrene av vår olje- og gassindustri. Nå skal bransjen støvsuges for ideer, Ole Jørgen Engelsvoll prosjektleder og forretningsutvikler i innovasjonsselskapet Validé.

Nye kontorlokaler ledig nå

Nye moderne kontorlokaler midt i innovasjonsmiljøet på Ullandhaug

Lenge leve arbeidsplassen

I 2020 ble forretningskonseptet «kontor» satt på knallhard prøve, og testen er bestått, ifølge Cecilie W. Melbye, daglig leder i Innovasjonspark Stavanger. – Hjemmekontoret har for alvor vist oss hvor høyt vi verdsetter kvalitetene ved den fysiske arbeidsplassen, miljøet og tjenestene rundt den. Vi er nok mange som ikke visste hvor mye vi ville savne dette før det plutselig var borte, sier hun.

Norwegian Technology AS utvikler renseteknologi

For andre gang dukker selskapet Norwegian Technology AS opp i Innovasjonspark Stavanger. – Vi driver teknologiutvikling og ønsker nærhet til et innovativt miljø. Vi har stor tro på synergieffekter i et miljø med ulike bransjer. Vi vil være med i den symbiosen.

New Entry

Superkraften i gode team

-Ledere har en lei tendens til å fokusere på resultatene, men sjefens viktigste oppgave er egentlig å sikre psykologisk trygghet blant sine ansatte. Først da får du maks ut av staben. Du kan sågar få fram superkrefter i trygge team. For dem er det ingen grenser for hva de kan oppnå, sier Jan Eric Wetteland, ledertrener i Deloitte.

Bygger droner for å transportere blodprøver

Droner er på vei inn i helse-Norges transporttjeneste. Stavanger universitetssykehuset (SUS) og andre helseforetak på Vestlandet deltar i et innovasjonsprosjekt hvor spesialdesignede droner utvikles for å frakte blodprøver, utstyr og medisiner. Det fikk droneselskapet Airlift Solutions AS til å lande i Innovasjonspark Stavanger.

Validé og ITSA er nominert til Nordic Startup Awards

Forretningsvekstprogrammet ITSA er nominert som beste akselerator/inkubatorprogram og Gry Isabel Sannes er i finalen om å bli «Ecosystem Hero of the Year» i Nordic Startup Awards.

Norges beste inkubator holder til i Innovasjonspark Stavanger

Det viktigste er ikke hva Validé sier, men hva Validé gjør. En gang i året er innovasjonsselskapet oppe til eksamen. 34 inkubatorer i hele landet er under den samme kritiske lupen og blir vektet på de samme kriteriene. Resultat: Validé er i Norges-toppen.

Student som problemløser

Samarbeid.UiS.no er en nettside hvor bedrifter kan legge inn en utfordring eller et problem som de ønsker at en bachelor -eller masterstudent skal løse for dem.

Inn i nytt landskap for Pårørendesenteret

Et nasjonalt senter for pårørende høres ut som et fremmed element i en innovasjonspark, men plasseringen er midt i blinken for dem.

Børsgnisten tent for Zaptec

6. oktober kunne Anders Thingbø, administrerende direktør i Zaptec, ringe i børsbjella; en klingende bekreftelse på børsnotering på Merkur Market. Det er ikke hverdagskost at et selskap i Innovasjonsparken noteres på børs, men ladeselskapet har lykkes med å nå denne milepælen.

Validé får med seg sterke aktører i nytt fond

Presåkornfondet Validé Invest II er en realitet. Lyse, TDVeen, DSD og Stavanger kommunes vekstfond går alle inn i et nytt investeringsfond for næringsutvikling og investering i tidlig fase. - Vi går inn i presåkornfondet for å styrke det rogalandske økosystemet for gründere og investorer, sier investorgruppen.

HelseCampus imponerte helseministeren

Helseminister Bent Høie (h) fikk et gledelig gjensyn med HelseCampus i Innovasjonspark Stavanger, ett år etter forrige besøk. Den gang snorklippet han et nesten tomt lokale og en visjon om å skape et unikt senter for samhandling, sikkerhet og simulering. Nå har idé blitt til virkelighet.

Capix AS – Film for næringslivet

Et ferdig rigget og komplett studio er et nytt tilskudd i Innovasjonspark Stavanger, som holder til i første etasje i i6. Capix AS spesialiserer seg på produksjon av forretningsfilm med fokus på kort og presist budskap.

Rekordpåmelding til Det Norske Måltid

– Rekordpåmeldingen viser at satsing på kvalitetsprodukter med Norges unike råvarer lønner seg, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

Bærekraftig fremtid her

«Fremtiden først her» er Innovasjonspark Stavangers slagord. Vi vet at fremtiden påvirkes av vår evne i dag til å leve og levere bærekraftige løsninger. Så hvordan bidrar Innovasjonspark Stavanger til å nå FNs bærekraftsmål?

Sensortesting i gang i HelseCampus

Teknologi, nye løsninger og samarbeid blomstrer i HelseCampus. Nå er løsningen Empathic Building installert, og mange ulike innendørs sporingssensorer testes ut. – Dette vil bli like vanlig som WiFi i framtida, sier en av leverandørene.

Nå åpner påmeldingen til ITSA Connect Growth

ITSA Connect Growth er et intensivt vekstprogram utviklet og tilrettelagt av Validé og Connect. 14. september er søknadsfrist for modne startups som ønsker å ta selskapet sitt til et nytt nivå. Programmet gir læring, nettverk og investortilgang.

Hva gjør Validé? Og hvorfor?

Verden trenger nye løsninger innen energi, helse, utdanning og teknologi. Hver dag jobber tusenvis av forskere med disse utfordringene. Å flytte denne forskningen fra akademia til næringslivet kalles teknologioverføring (TTO). Det er Validé sitt store samfunnsoppdrag.

Ditt nye kontor i en grønn hage

Vi rehabiliterer et av kontorbyggene og oppgraderer med oase. Ved årsskifte 2020/2021 vil mer effektive kontorlokaler stå ferdig, som et friskt pust i Innovasjonspark Stavanger.