Vi er i den tiden i skoleåret hvor studenter som skal skrive bachelor eller masteroppgave, må finne og formulere de gode problemstillingene. Aller, aller helst ønsker de å løse reelle problem, gjerne fra et selskap i innovasjonsparken. 

Matchmake med studenter

25. september samles alle ingeniørstudentene som går på «Det teknisk-naturvitenskapelige fakultetet», forkortet TekNat, i Tjodhallen på UiS. Her vil bachelor og masterstudentene gjerne møte folk fra bedrifter som kan ha bruk for dem i noen måneder til å se nærmere på teoretiske eller praktiske utfordringer. 

Det er allerede bedrifter som har meldt sin interesse, for det er mange små og store selskap som har årelang og god erfaring med å få et ferskt studentblikk på deres gjøremål eller utfordringer.

Fra scenen i Tjodhallen blir det presentert ferske oppgaver fra bedriftsledere for både bachelor- og masterstudenter som ikke ennå har bestemt seg for hva de vil skrive om. Universitetet håper også at flere ansatte fra bedrifter i Innovasjonspark Stavanger tar turen til UiS for å møte ivrige studentene.

Det vil være mulig å møte studenter fra følgende institutt: - Data- og elektroteknikk - Industriell økonomi, risikostyring og planlegging - Maskin, bygg og materialteknologi - Matematikk og naturvitenskap - Petroleumsteknologi

Når og hvor? 25.september 2018, kl 10:00 - 14:00 i Tjodhallen (Kjølv Egelands hus), Universitetet i Stavanger.

Klikk her for mer informasjon om Bachelor & Masterdag på Facebook.

Nettside for oppgaveskrivere

Dersom du ikke kan møte studentene 25. september, lanserte Universitetet i Stavanger nylig en digital løsning hvor bedrifter kan finne en student eller post-doc som passer for dem. Prosjektet heter «collaborate with UiS». Dette er en logg-in side hvor bedrifter kan beskrive sine problemstillinger og finne studenter som kan dykke ned i materie via sin bachelor, master eller post-doc studie. Studenter kan også legge ut tema som de ønsker å se nærmere på, som kanskje klaffer med hva en bedrift ønsker å få løst.

Klikk her for å komme til nettsiden. 

Inkubator for studenter i innovasjonsparken 

Det er flere studentbedrifter som er etablert, men visste du at studentenes egen inkubator holder hus i Innovasjonspark Stavanger? 

I november i fjor flyttet studentinkubatoren LevelUp fra Universitetet i Stavanger og til toppetasjen i i8. Dersom du ønsker kontakt med noen der, er rette person: Lars Urheim som er leder for LevelUp.

Studentinkubator-KVS.jpg#asset:941KVS Technology er en spennende robotbedrift som har grodd ut av studentmiljøet og inkubatoren til Universitetet i Stavanger. De løser problem innen tunnelsikkerhet.