Sosial bordsetting i lunsjen

Dette kunstverket av et bord er snart på plass i kantinen. Har du lyst å snakke med noen andre enn dine nærmeste kollega i lunsjen, så setter du deg her.

  • AV Hilde Garlid
  • 28. mai 2020

-Å lage møteplasser er en av de viktige oppgavene for oss i Innovasjonspark Stavanger. Det gjør vi med faglige arrangement, men også med å lage uformelle møteplasser ved kaffemaskinene. Lunsjen og kantinen er også en viktig sosial arena. Her senker vi alle skuldrene og snakker om løst og fast, sier forretningsutvikler Erik Sirevaag.

Det er Renate Hermansen som har dekorert spesialbordet. Det er samme kunstneren som har malt «mann til lading» på trappeveggen ned til garderobene i i2. Med humor, farger og rikelig med detaljer krydrer hun innovasjonsmiljøet i kantinen. Om samtalen skulle gå i stå, kan man uansett snakke om bordet!

Konseptet «Social table» er utbredt i andre land. Både kafeer, restauranter, kantiner og coworking arena markerer ofte et bord eller en sofakrok som møteplass for folk som ikke kjenner hverandre så godt i utgangspunktet. Når du setter deg ved bordet, signaliserer du samtidig at du er åpen for en prat.

-Det er litt unorsk, dette?

-Det aller norskeste er at det er vanskelig å sette seg sammen med fremmede, så dette gjør vi for å fjerne barrierer. Vi tester ut konseptet, og håper selvsagt at det virker. Det skal være en kjekk plass å sette seg. Dersom dette blir det eneste ledige bordet i hele kantinen, så må vi tenke på nytt. Dette skal være et positivt bidrag til at folk møter hverandre på tvers av bedriftene og bransjene, sier Sirevaag.

-Hva gjør du selv i lunsjen?

-Jeg gjør som alle andre; setter meg med mine nærmeste – og vi sitter ofte på faste plasser. I lunsjen snakker vi gjerne om mer luftige og uviktige ting; som det ellers ikke rom for å prate om i en travel arbeidsdag. Det er en hyggelig og viktig del av matpausen, men vi ser også at folk forsvinner til kontorene sine dersom det faste bordet er opptatt eller at kollega har forsvunnet. Nå håper vi at det sosiale bordet kan by på godt selskap, og gjerne noen nye, luftige tanker, sier Sirevaag.

Social.table.2.jpg#asset:1397