• AV HILDE GARLID
  • 31. mai 2018

-Det har vært seks gøye år med mye jobbing som har gitt meg fantastisk god erfaring. Nå er tiden inne for å tenke noe mer på meg selv, sier Malin Langgård Jensen, som er en kjent og kjær frontfigur for kantinedriften i Innovasjonsparken. Den siste uken hennes som driftssjef har hun kokken og sin arvtaker Thrøstur Magnusson i fullt arbeid på kjøkkenet.  

 

Uten ny jobb å gå til

-Men hva skal du gjøre nå?  

-Det vet jeg ikke. Jeg har ingen annen jobb å gå til, og det bekymrer meg ikke, sier hun. Akkurat dét er hun litt overrasket over selv. Hun er den fødte som administrator og planleggingsminister, i følge hennes mor.  

-Det er en veldig rar følelse å være helt fri, for jeg er en planlegger av personlighet. Men det stresser meg faktisk ikke at jeg ikke har noen konkrete framtidsplaner, sier Jensen.  

Men det finnes visst en hemmelig plan, likevel, men som ikke er moden nok til å røpes. I mellomtiden er hun ikke bekymret for at ikke bransjen vil ha en dyktig servitør med 20 års fartstid i bransjen og med solid ledererfaring på toppen.  

-Det kan godt hende jeg jobber noe som servitør i byen i sommer, men jeg skal også ha ferie. Så får vi se hva det blir til høsten, smiler Jensen hemmelighetsfullt, som ikke lar seg lure utpå til å fortelle om planene medfører flytting, å starte for seg selv eller om det er å gjøre noe helt annet som ikke handler om mat og servering.  

-Du får vente å se, smiler Malin.  

  Ipark.kantine2.jpg#asset:604UKJENT FRAMTID: Malin Langgård Jensen har jobbet seks år som Fazer sin driftssjef i kantinene i Innovasjonsparken. Hun har ingen jobb å gå til, men hun har en hemmelig plan.

Kokk og kantine

Islendingen Thrøstur Magnusson har en uke på seg til å pumpe Malin for alt han trenger å vite for å drive kantinene i Innovasjonsparken. Og han tar innlæringen den praktiske veien, via kjøkkenet, men Magnusson er langt i fra fremmed med kantinedrift.  

-Jeg kommer nå fra jobben i kantinen til oljeselskapet Total. Den er omtrent like stor som denne, med 500 gjester til dagen, sier han. Før den tid jobbet han som kjøkkensjef på Atlantic Hotell i Stavanger. Det gir ham 10 års fartstid i Norge, men han har også jobbet som kokk på Dr. Holms hotel på Geilo i årene 1995-1997.  

-Jeg har bodd i Norge i to omganger, men jeg har også drevet fem egne restauranter i Reykjavik, sier han. – Å drive noe selv er en flott skole. Det er spennende, hektisk og artig, men jeg var aldri hjemme, sier han.  

-Får vi noen islandske retter på menyen med deg som sjef?  

-Det kan godt hende. Jeg er veldig glad i det islandske kjøkkenet, og det italienske, sier han.

 Malin-og-Thrøstur.jpg#asset:866VAKTSKIFTE: I en uke skal de jobbe sammen; Malin Langgård Jensen som slutter som kantinesjef i Innovasjonsparken og Thrøstur Magnusson som overtar driften.

 

Mange kunder på én gang

Den største forskjellen fra kantinedrift i ett selskap som Total til Innovasjonsparken er trolig antall kunder som Magnusson skal forholde seg til.  

-Det kan være hektisk og krevende, men samtidig er det noe av det som gjør jobben spennende. Det er ikke én type folk som bruker disse kantinene, sier Jensen, som kjenner smaken til oss som jobber i Innovasjonsparken bedre enn vi tror. Hun mener matvanene til ansatte i Innovasjonsparken både kan være innovativt og konservativt.  

-Hva bør han ikke endre på, synes du?  

-Jeg håper jeg gir fra meg en veldreven kantine med gode rutiner. Behovet og lysten til å endre på ting må han finne ut av selv etterhvert. Jeg skal slippe taket, helt, sier Malin.