Nye og bedre bysykler med større rekkevidde

Innovasjonspark Stavanger er en av ladepunktene for de 300 nye bysyklene som Kolumbus lanserte 3. februar. Den nye generasjonen av elsykler kan brukes av alle som jobber i Innovasjonspark Stavanger.

  • AV Hilde Garlid
  • 5. februar 2020

bysykler.jpg#asset:1560

FLERE OG BEDRE: 300 splitter nye bysykler til bruk i hele Rogaland, er nå tilgjengelig for alle som jobber i Innovasjonspark Stavanger. (Foto: Kolumbus)

På samme måte som Hyre sine elbiler er tilgjengelig for alle som jobber i innovasjonsparken via mobilitetsløsningen HjemJobbHjem, så er de nye bysyklene en del av den samme ordningen.

- Nå har vi på plass enda flere kollektive ordninger for å komme til og fra innovasjonsparken, sier Cecilie W. Melbye, daglig leder i Innovasjonspark Stavanger.

Gratis første timen
Du kan bruke bysykkelen gratis i en time sammenhengende før du må levere den tilbake i en ladestasjon. Etter en time koster det 1 krone pr minutt den er i bruk. Dersom du ikke er HjemJobbHjem-registrert vil hvilken som helst billett fra Kolumbus kjøpt i appen, gi deg gratis tilgang til elsyklene.

-Nytt ved lanseringen er at du må laste ned Kolumbus sin billettapp for å tilgang til bysykkelen. Dersom du allerede har appen, må den oppdateres slik at bysykkel kommer opp som et alternativ. Det er mobilnummeret ditt som er bindeleddet mellom HjemJobbHjem og Kolumbus billettapp; ikke skjermen på sykkelen slik det var før, sier Espen Eikeland, mobilitetsrådgiver i Kolumbus.

På langtur med elsykkel
Rekkevidden til elsyklene er langt bedre nå enn før. Tidligere kunne syklene kun brukes på Nord-Jæren. Nå finner du sykler og ladestasjoner i Eigersund, Hå, Klepp, Gjesdal, Haugesund, Karmøy, Sandnes, Sola, Randaberg, Stavanger og Strand. Du kan krysse alle disse kommunegrensene, og sette fra deg syklene i ladestasjoner mange flere steder. I appen finnes et kart, som viser hvor ladestasjonene er, og hvor du finner ledige sykler. Du kan bruke sykkelen i maks tolv timer om gangen, og den skal kun brukes i Rogaland. Før sommeren skal i alt 750 elsykler være på plass.