Nye kollega i innovasjonsparken i koronatiden

Fem nye selskap flytter inn i Innovasjonspark Stavanger i disse dager. Innovasjonssenteret til det internasjonale fôrselskapet Cargill, er ett av dem.

  • AV Hilde Garlid
  • 15. mai 2020

Tor-Andre-Giskegjerde.-Cargill-innovation-Center-flytter-til-Innovasjonspark-Stavanger.jpeg#asset:1685

NY DØR: Tor Andre Giskegjerde er Global R&D Director Feed Processing i Cargill. Nå flytter 16 Cargill-ansatte inn i Innovasjonspark Stavanger. (Foto: Hilde Garlid)


-På grunn av korona-situasjonen er vi litt på etterskudd med innflyttingen, men regner med å være på plass med våre 16 ansatte 1.juni, sier Tor André Giskegjerde i Cargill, direktør i Cargill.

I Dirdal driver Cargill Aqua Nutrition forskning på sjømat og fiskehelse. Cargill Innovation Center, tidligere EWOS innovation, flytter nå kontorene sine fra Hana i Sandnes og inn i Måltidets hus, i Innovasjonspark Stavanger.

-Flytter dere hit fordi selskaper og forskningen innen havbruk allerede er etablert i Måltidets hus?

-Det er selvsagt et incitament, men vi er vel så interessert i mangfoldet av innovasjonsselskaper som er etablert her. Vi er opptatt av å lære, lytte og dele på tvers av bransjer. Innovasjonsparken har en kultur og en visjon om å få til slik kunnskap- og innovasjonsutveksling, sier Giskegjerde.

Cargill er et gigantisk, internasjonalt selskap om jobber innen mat, landbruk, finansielle og industrielle produkter og tjenester i hele verden. De samarbeider med bønder, produsenter, myndigheter og lokalsamfunn. Selskapet har 155.000 ansatte i 70 land.

Cargill er 150 år gammelt selskap, men etablerte seg i Norge først i 2015 ved oppkjøpet av Ewos. Ewos var en globalt ledende selskap innen laksefôr. Cargill sysselsetter i dag ca 366 personer på åtte steder i Norge, som inkluderer tre fôrfabrikker og et toppmoderne forsknings- og utviklingssenter i Dirdal.

-Vi arrangerte med stor suksess vårt forrige globale Cargill-møte i Arkivenes hus. Gode fasiliteter og hotell i nærheten, sier Giskegjerde.

LES MER: Gargill.no

Flere nye leietakere
To selskap som jobber innen energibransjen er på vei inn i Innovasjonsparken. Groundbreaker er et to år gammelt selskap, etablert av lokale gründere, og som tilsammen har over 100 års erfaring innen olje- og gassbransjen. De har utviklet to ulike produkt som skal gi tryggere og mer effektiv rigg under brønnintervensjonsoperasjoner.

LES MER: Groundbreaker

Speo products er det andre energiselskapet, som har spesialisert seg på å effektivisere strømforbruk på plattformer.

GEM Invest og SAB Internation er begge rådgivnings- og investeringsselskap som også får adresse Innovasjonspark Stavanger denne våren.