Lite rekrutteringsbyrå med stor betydning

Rekruttering er en kritisk viktig avgjørelse for et selskap i vekst, og jo mindre selskapet er; jo mer treffsikker må man være når man skal ansette. Den ene. Den rette. -Vi er små, og vi jobber ofte med de små, sier Åshild Holst Johnsen i rekrutteringsselskapet Ipeople.

  • AV Hilde Garlid
  • 12. august 2020

Selskapet driver med strategisk rekruttering av ledere og nøkkelpersonell til faste stillinger. Ipeople har spesialiserte seg på å bistå gründere i kommersialiseringsfasen som ser at de trenger en profesjonell administrasjon for å vokse i et marked.

-Det handler ofte om å treffe den ene rette som kan bety så mye for veksten videre, sier Holst Johnsen.

Ipeople ble etablert som MDE Executive i januar 2012, og endret navn til Ipeople i mai 2012. De er i dag to ansatte; Ole Christian Maaland og Åshild Holst Johnsen, med kontor i Innovasjonspark Stavanger.

-Vi jobber i tillegg med rådgivning, både karriererådgivning og coaching av virksomheter. Vi utfordrer gjerne kundene til å tenke annerledes om sitt eget rekrutteringsbehov, blant annet ved å kartlegge dere interne organisasjon, sier Holst Johnsen.

Slik beskriver de selv viktigheten av god rekruttering på sin hjemmeside:

«Du ser etter en person som kan bringe ny energi og nye ferdigheter inn i bedriften. Sannsynligvis er det den mest betydningsfulle ansettelsen du kommer til å gjøre på lenge. Så viktig er det for deg. Og da hiver du ikke ut trålen sånn uten videre. Du går langt grundigere til verks».

Ipeople.Rådgivning.png#asset:1379