Det er et kreativt mylder av ulike bedrifter i innovasjonsparken, og det skal det være; men det er også mulig å gruppere dem i flere fagmiljø. Innen IT/IKT er det flest selskap, og 20. juni hadde IT-gjengen sitt første faglige forum.  

Ca 30 selskap med adresse i Innovasjonspark Stavanger sysler til daglig med IT/IKT i en eller annen variant. Hva de utvikler av software, systemer, apper, dataverktøy, prosesser og analyseverktøy er svært forskjellig, og også for hvem de gjør dette, men faglig har de likevel et felles språk, interesser og noen felles problemstillinger som gjør det interessant å snakke sammen. Flere av selskapene er også under 10 ansatte, og da kan det være praktisk, strategisk og økonomisk fordelaktig å vite om mulige samarbeidspartnere.

Kunnskapsmiljøet IT/IKT

Første faglige forum for IT/IKT handlet om å bli kjent med hverandre. Oppgaven var på et lavterskelnivå; presenter selskapet ditt på tre minutt med maks tre slides. Enkelt, skulle en tro, men det hadde utfordret noen kraftig å skulle klemme inn alt de hadde lyst å vise på tre slides!  

-Lærerikt og interessant, var kommentarene i etterkant av halvannen time med frokostsamling, og Innovasjonsparken fikk flust med gode ideer på hvordan ta konseptet et hakk videre.  

-Det er viktig å bli kjent, men jeg ønsker også å lære mer om hverandres løsninger, sier Andreas Waal, i selskapet Verico.  

Flere selskaper utvikler apper, og en spinn-off fra det faglige forumet er at innovasjonsparken ble utfordret på å fasilitere en lunsjsamling for app-utviklere hvor de går dypere ned i den faglige materien enn en bli-kjent-frokost.

Konseptet med faglig presentasjonsforum for andre kunnskapsmiljøer i innovasjonsparken, vil fortsette utover høsten. På Ipark.no kan en se hvilke selskaper som tilhører de ulike miljøene.

DSC05252.jpg#asset:884DSC05262.jpg#asset:885DSC05243.jpg#asset:886