Hva gjør Validé? Og hvorfor?

Verden trenger nye løsninger innen energi, helse, utdanning og teknologi. Hver dag jobber tusenvis av forskere med disse utfordringene. Å flytte denne forskningen fra akademia til næringslivet kalles teknologioverføring (TTO). Det er Validé sitt store samfunnsoppdrag.

Rom for et sterkt innovasjonsmiljø innen helse

Innovasjonsparken har plass og spennende kontorløsninger for helserelaterte bedrifter og miljøer som ønsker seg tett på det nye sykehuset.

Ditt nye kontor i grønne omgivelser

Vi rehabiliterer et av kontorbyggene og oppgraderer med en frisk oase. Ved årsskifte 2020/2021 vil mer effektive kontorlokaler stå ferdig, som et friskt pust i Innovasjonspark Stavanger.

Sparebankstiftelsen støtter ITSA Growth

Sparebankstiftelsen SR-bank gir 200.000 kroner for at morgendagens næringsliv bruker FNs bærekraftmål når de rigger produkt og marked. Selskaper i vekstfasen inviteres nå til å delta på ITSA Growth i oktober 2020.

Nye kollega i innovasjonsparken i koronatiden

Fem nye selskap flytter inn i innovasjonspark Stavanger i disse dager. Innovasjonssenteret til det internasjonale fôrselskapet Cargill, er ett av dem.

Kontorlandskap eller cellekontor?

To måneder med hjemmekontor har blåst liv i debatten om åpne kontorlandskap versus cellekontor, og om hvordan arbeidshverdagen fortoner seg for introverte versus ekstroverte medarbeidere.

Blend Adnan (27) studerer og gründer, samtidig

Vi har pulsklokker og motiveringsapper for kondisjon og utholdenhet, men hvordan måle din styrkeframgang? Masterstudent Blend Adnan (27) er på saken. Forskningsrådet har gitt UiS-studenten 1 millioner kroner for å utvikle sensorikk og en app.​​

Havbruksnæringen kan sikre arbeidsplasser i krisetider

14 gryteklare havbruksprosjektene kan sysselsette 7000 årsverk i byggeperioden og 2000 årsverk i kommersiell drift. Det forteller Eivind Helland, leder av BluePlanet på Nærings-TV. Men regjeringen må legge til rette for det.

Korona-pakke som treffer gründere og vekstselskap

Regjeringen har lagt fram sin fjerde økonomiske pakke til næringslivet. På pakkelappen står det: Til gründer, vekstbedrifter, forskning- og innovasjonsmiljø. -Dette er en konkret, praktisk og nyttig gave, sier Anne Cathrin Østebø, daglig leder i Validé

Norges raskest voksende tech-selskap

Veksten til smarthusselskapet Futurehome de siste fem årene er på formidable 3861 prosent. Det gjør dem til Norges raskest voksende teknologibedrift i Deloitte sin kåring Fast50. Fishglobe er det andre innovasjonsparkselskapet på vekstlisten.

Energihuset er mer enn en bygning

Det nye Energihuset i innovasjonsparken er et bygg full av omtenksomhet. Omtanke for klima, vannforbruk, energi, resirkulering og levetid, ja, - men vel så mye omsorg for menneskene som skal bruke bygget, hver dag.

Seeds of Norway dyrker fram kvinnelige gründere

Patricia Mendez så et gigantisk forretningspotensial i å gi taco-elskende nordmenn ekte salsa. Alt hun trengte var en interessert gartner som kunne dyrkes salsaens viktigste ingrediens; tomatillo. Men i gartneribransjen møtte hun glasstaket.

Gjør Rogaland større og verden mindre

Innovasjonspark Stavanger er episenteret for planene om å bygge et fysisk og virtuelt Rogaland i miniatyr. Jorunn Hodne skalerer opp det de fleste av oss bare pusler med i det små. Innen fem år kan Rogaland få sin egen miniatyrpark.

Nytt program fra ITSA Start

4. mars er oppstart for vårens mest lærerike eventyr; ITSA Start. Det er et businessprogram utviklet for deg som som har en idé, vil starte en virksomhet og vil lære intensivt om hvordan du kan få din idé til å fly.

Nye og bedre bysykler med større rekkevidde

Innovasjonspark Stavanger er en av ladepunktene for de 300 nye bysyklene som Kolumbus lanserte 3. februar. Den nye generasjonen av elsykler kan brukes av alle som jobber i Innovasjonspark Stavanger.

Lån en elbil fra Kolumbus

For første gang er Kolumbus + bil = sant. Innovasjonspark Stavanger og Kolumbus tester delebilordning. 1000 ansatte i 160 selskap i parken kan nå låne bilene til jobb eller privat.

Hva skjedde i Validé-året 2019?

Blir det etablert arbeidsplasser via Validé? Hvor mye investerer selskapet, egentlig, i nystartede bedrifter? Hvorfor engasjerer Validé seg i klyngene? Dette og flere spørsmål får du svar på i Validé sin årskavalkade. Vi gir deg tallene.

Nabla Flow simulerer fram kunnskap om vind

Å forstå hvordan vind og røffere klima påvirker tilværelsen vår, kan være livsviktig. Nabla Flow kan simulere vind raskt og langt billigere enn dagens metoder. Innovasjonsparkselskapet mener det er like før løsningen tar av.

Saferock kan endre betonghistorien

Betong er verdens mest brukte byggemateriale. På alle kontinent. Men sementproduksjonen er en klimaversting på grunn av store CO2-utslipp. Nå kan en 15 år gammel idé, patent, et PhD-studie fra 2012 og et nystiftet selskap endre betonghistorien.

Energihuset - Et grønt arbeidsmiljø i verdensklasse

Det 10. kontorbygget i Innovasjonsparken blir det mest spektakulære både som miljøvennlig bygg, men også som et innovativt, energigivende arbeidsmiljø.

Å gjøre forskning om til gode beslutninger på under 17 år…

Forskning viser ... at det tar i gjennomsnitt 17 år fra kunnskap er forsket frem til det blir tatt i bruk i samfunnet. -17 år???!, tenkte Randi Wågø Aas. Det må da være mulig å få kunnskap til å flytte seg fortere enn det?

Popupfabrikk lager 2400 betongsøyler til SUS2023

Kruse Smith skal produsere tusenvis av betongelementer for SUS2023 på byggeplassen. - Dette er innovativt, kostnadsbesparende og bra for miljøet, sier Kristin Stømer Frafjord, regiondirektør i Kruse Smith.

Nye fem år for helseklyngen

Helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) rykker nå opp et level, og får fem nye år som klynge. Innovasjon Norge, Siva og Norges forskningsråd gir klyngen oppdraget å videreutvikle det norske helsemarkedet.

Helsesektorens viktigste møteplass for samarbeid

Innovasjonspark Stavanger blir nå en særdeles viktig «rundkjøring» for den helt nødvendige samhandlingen som sykehus, universitet, den kommunale helsetjenesten og næringslivet må bedrive for å løse utfordringer i helsesektoren.