Korona-pakke som treffer gründere og vekstselskap

Regjeringen har lagt fram sin fjerde økonomiske pakke til næringslivet. På pakkelappen står det: Til gründer, vekstbedrifter, forskning- og innovasjonsmiljø. -Dette er en konkret, praktisk og nyttig gave, sier Anne Cathrin Østebø, daglig leder i Validé

Norges raskest voksende tech-selskap

Veksten til smarthusselskapet Futurehome de siste fem årene er på formidable 3861 prosent. Det gjør dem til Norges raskest voksende teknologibedrift i Deloitte sin kåring Fast50. Fishglobe er det andre innovasjonsparkselskapet på vekstlisten.

Energihuset er mer enn en bygning

Det nye Energihuset i innovasjonsparken er et bygg full av omtenksomhet. Omtanke for klima, vannforbruk, energi, resirkulering og levetid, ja, - men vel så mye omsorg for menneskene som skal bruke bygget, hver dag.

Seeds of Norway dyrker fram kvinnelige gründere

Patricia Mendez så et gigantisk forretningspotensial i å gi taco-elskende nordmenn ekte salsa. Alt hun trengte var en interessert gartner som kunne dyrkes salsaens viktigste ingrediens; tomatillo. Men i gartneribransjen møtte hun glasstaket.

Gjør Rogaland større og verden mindre

Innovasjonspark Stavanger er episenteret for planene om å bygge et fysisk og virtuelt Rogaland i miniatyr. Jorunn Hodne skalerer opp det de fleste av oss bare pusler med i det små. Innen fem år kan Rogaland få sin egen miniatyrpark.

Nytt program fra ITSA Start

4. mars er oppstart for vårens mest lærerike eventyr; ITSA Start. Det er et businessprogram utviklet for deg som som har en idé, vil starte en virksomhet og vil lære intensivt om hvordan du kan få din idé til å fly.

Nye og bedre bysykler med større rekkevidde

Innovasjonspark Stavanger er en av ladepunktene for de 300 nye bysyklene som Kolumbus lanserte 3. februar. Den nye generasjonen av elsykler kan brukes av alle som jobber i Innovasjonspark Stavanger.

Lån en elbil fra Kolumbus

For første gang er Kolumbus + bil = sant. Innovasjonspark Stavanger og Kolumbus tester delebilordning. 1000 ansatte i 160 selskap i parken kan nå låne bilene til jobb eller privat.

Hva skjedde i Validé-året 2019?

Blir det etablert arbeidsplasser via Validé? Hvor mye investerer selskapet, egentlig, i nystartede bedrifter? Hvorfor engasjerer Validé seg i klyngene? Dette og flere spørsmål får du svar på i Validé sin årskavalkade. Vi gir deg tallene.

Nabla Flow simulerer fram kunnskap om vind

Å forstå hvordan vind og røffere klima påvirker tilværelsen vår, kan være livsviktig. Nabla Flow kan simulere vind raskt og langt billigere enn dagens metoder. Innovasjonsparkselskapet mener det er like før løsningen tar av.

Saferock kan endre betonghistorien

Betong er verdens mest brukte byggemateriale. På alle kontinent. Men sementproduksjonen er en klimaversting på grunn av store CO2-utslipp. Nå kan en 15 år gammel idé, patent, et PhD-studie fra 2012 og et nystiftet selskap endre betonghistorien.

Energihuset - Et grønt arbeidsmiljø i verdensklasse

Det 10. kontorbygget i Innovasjonsparken blir det mest spektakulære både som miljøvennlig bygg, men også som et innovativt, energigivende arbeidsmiljø.

Å gjøre forskning om til gode beslutninger på under 17 år…

Forskning viser ... at det tar i gjennomsnitt 17 år fra kunnskap er forsket frem til det blir tatt i bruk i samfunnet. -17 år???!, tenkte Randi Wågø Aas. Det må da være mulig å få kunnskap til å flytte seg fortere enn det?

Popupfabrikk lager 2400 betongsøyler til SUS2023

Kruse Smith skal produsere tusenvis av betongelementer for SUS2023 på byggeplassen. - Dette er innovativt, kostnadsbesparende og bra for miljøet, sier Kristin Stømer Frafjord, regiondirektør i Kruse Smith.

Nye fem år for helseklyngen

Helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) rykker nå opp et level, og får fem nye år som klynge. Innovasjon Norge, Siva og Norges forskningsråd gir klyngen oppdraget å videreutvikle det norske helsemarkedet.

Helsesektorens viktigste møteplass for samarbeid

Innovasjonspark Stavanger blir nå en særdeles viktig «rundkjøring» for den helt nødvendige samhandlingen som sykehus, universitet, den kommunale helsetjenesten og næringslivet må bedrive for å løse utfordringer i helsesektoren.

Trenger du en student i arbeidspraksis?

Som et viktig ledd i nasjonale, regionale og Universitetet i Stavanger strategier for å bedre samhandling mellom akademia og arbeidsliv, tilbyr Institutt for medie- og samfunnsfag (IMS) studenter ved bachelorutdanningen for sosiologi og statsvitenskap et valgemne hvor de får arbeidspraksis ved en virksomhet.

Ut av startgropa med ITSA Growth

Hva gjør vi galt? Vi har både produkt og marked, vi møter investorer som sier de er interesserte, men .... – hvorfor tar ikke dette av? Kjenner du igjen frustrasjonen? ITSA Growth er et nytt vekstprogram fra Validé for selskap som har et produkt og salg, men som likevel står i stampe.

Start-upen som ble bransjeledende smarthus-firma

I 2013 snakket ikke låser, brannalarmer og termostater sammen, og ikke noe av dette kunne styres fra mobilen. Nå koordineres lys, varme, sikkerhet og strømforbruk fra én boks som du styrer med en app. – Gullet ligger i å koble. Futurehome skal være lett å installere og lett å utvide, sier Sigbjørn Groven, markedsansvarlig i smarthusselskapet.

Fazer-kantiner får ekte feedback fra Foodback

Måltidsopplevelsen i kantinen i Innovasjonspark Stavanger måles hver eneste dag. Det skal gjøre denne kantinen og 60 andre Fazer-kantiner, enda bedre på service, mat, atmosfære og renhold. Selskapet Foodback lanserer nå sin feedback-løsning i kantiner over hele landet.

FishGlobe sjøsettes i Lysefjorden

Det er ikke vanlig å døpe oppdrettsanlegg, men FishGlobe er ikke som andre anlegg. Grieg Seafood gjorde et unntak for denne verdensnyheten, og Nina Willumsen Grieg døpte FishGlobe i Lysefjorden slik det gjøres med nye skip; i sjampanje.

Nå starter byggingen av Helse Campus!

De første to rommene i test og simuleringssenteret er allerede reist og mer vil komme. Hele 1000 kvm skal utvikles til en innovasjons- og samhandlingsarena for studenter, forskere, sykehus, kommunale- og private helse aktører.

Data er den nye oljen. Trenger vi å «ta en Rettedal, igjen?"

Arne Rettedal utfordret de store, utenlandske oljeselskapene på norsk eierskap til ressursene, og at teknologi og kunnskap skulle bygges opp i Norge. Med det sikret Rettedal en uavhengighet og selvstendighet i en global energibransje som i dag tjener det norske folk på en helt unik måte

9 millioner Validé-kroner har vokst til 110 millioner

Validé bruker den store gangetabellen for å oppsummere investeringene i ni av sine tidlig fase-selskap. Validé AS har investert 9 millioner pre-såkornkroner i 9 selskap. Det har tilført totalt 101 millioner kroner fra annen kapital, totalt 110 millioner kroner.