Nabla Flow simulerer fram kunnskap om vind

Å forstå hvordan vind og røffere klima påvirker tilværelsen vår, kan være livsviktig. Nabla Flow kan simulere vind raskt og langt billigere enn dagens metoder. Innovasjonsparkselskapet mener det er like før løsningen tar av.

Saferock kan endre betonghistorien

Betong er verdens mest brukte byggemateriale. På alle kontinent. Men sementproduksjonen er en klimaversting på grunn av store CO2-utslipp. Nå kan en 15 år gammel idé, patent, et PhD-studie fra 2012 og et nystiftet selskap endre betonghistorien.

Å gjøre forskning om til gode beslutninger på under 17 år…

Forskning viser ... at det tar i gjennomsnitt 17 år fra kunnskap er forsket frem til det blir tatt i bruk i samfunnet. -17 år???!, tenkte Randi Wågø Aas. Det må da være mulig å få kunnskap til å flytte seg fortere enn det?

Popupfabrikk lager 2400 betongsøyler til SUS2023

Kruse Smith skal produsere tusenvis av betongelementer for SUS2023 på byggeplassen. - Dette er innovativt, kostnadsbesparende og bra for miljøet, sier Kristin Stømer Frafjord, regiondirektør i Kruse Smith.

Nye fem år for helseklyngen

Helseklyngen Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) rykker nå opp et level, og får fem nye år som klynge. Innovasjon Norge, Siva og Norges forskningsråd gir klyngen oppdraget å videreutvikle det norske helsemarkedet.

Lån en elbil fra Kolumbus

For første gang er Kolumbus + bil = sant. Innovasjonspark Stavanger og Kolumbus tester delebilordning. 1000 ansatte i 160 selskap i parken kan nå låne bilene til jobb eller privat.

Energihuset - Et grønt arbeidsmiljø i verdensklasse

Det 10. kontorbygget i Innovasjonsparken blir det mest spektakulære både som miljøvennlig bygg, men også som et innovativt, energigivende arbeidsmiljø.

Helsesektorens viktigste møteplass for samarbeid

Innovasjonspark Stavanger blir nå en særdeles viktig «rundkjøring» for den helt nødvendige samhandlingen som sykehus, universitet, den kommunale helsetjenesten og næringslivet må bedrive for å løse utfordringer i helsesektoren.

Trenger du en student i arbeidspraksis?

Som et viktig ledd i nasjonale, regionale og Universitetet i Stavanger strategier for å bedre samhandling mellom akademia og arbeidsliv, tilbyr Institutt for medie- og samfunnsfag (IMS) studenter ved bachelorutdanningen for sosiologi og statsvitenskap et valgemne hvor de får arbeidspraksis ved en virksomhet.

Ut av startgropa med ITSA Growth

Hva gjør vi galt? Vi har både produkt og marked, vi møter investorer som sier de er interesserte, men .... – hvorfor tar ikke dette av? Kjenner du igjen frustrasjonen? ITSA Growth er et nytt vekstprogram fra Validé for selskap som har et produkt og salg, men som likevel står i stampe.

Start-upen som ble bransjeledende smarthus-firma

I 2013 snakket ikke låser, brannalarmer og termostater sammen, og ikke noe av dette kunne styres fra mobilen. Nå koordineres lys, varme, sikkerhet og strømforbruk fra én boks som du styrer med en app. – Gullet ligger i å koble. Futurehome skal være lett å installere og lett å utvide, sier Sigbjørn Groven, markedsansvarlig i smarthusselskapet.

Fazer-kantiner får ekte feedback fra Foodback

Måltidsopplevelsen i kantinen i Innovasjonspark Stavanger måles hver eneste dag. Det skal gjøre denne kantinen og 60 andre Fazer-kantiner, enda bedre på service, mat, atmosfære og renhold. Selskapet Foodback lanserer nå sin feedback-løsning i kantiner over hele landet.

FishGlobe sjøsettes i Lysefjorden

Det er ikke vanlig å døpe oppdrettsanlegg, men FishGlobe er ikke som andre anlegg. Grieg Seafood gjorde et unntak for denne verdensnyheten, og Nina Willumsen Grieg døpte FishGlobe i Lysefjorden slik det gjøres med nye skip; i sjampanje.

Nå starter byggingen av Helse Campus!

De første to rommene i test og simuleringssenteret er allerede reist og mer vil komme. Hele 1000 kvm skal utvikles til en innovasjons- og samhandlingsarena for studenter, forskere, sykehus, kommunale- og private helse aktører.

Data er den nye oljen. Trenger vi å «ta en Rettedal, igjen?"

Arne Rettedal utfordret de store, utenlandske oljeselskapene på norsk eierskap til ressursene, og at teknologi og kunnskap skulle bygges opp i Norge. Med det sikret Rettedal en uavhengighet og selvstendighet i en global energibransje som i dag tjener det norske folk på en helt unik måte

9 millioner Validé-kroner har vokst til 110 millioner

Validé bruker den store gangetabellen for å oppsummere investeringene i ni av sine tidlig fase-selskap. Validé AS har investert 9 millioner pre-såkornkroner i 9 selskap. Det har tilført totalt 101 millioner kroner fra annen kapital, totalt 110 millioner kroner.

Årets sjakk-kokk er kåret

Det koker i innovasjonsparken. Norway Chess har invitert to stjernelag til Måltidets hus og Nofima sitt kjøkken; landslagskokker og verdens beste sjakkspillere. Nå er det kokkekamp.

Episenter for samhandling, sikkerhet og simulering

25. september åpner HelseCampus Stavanger en helsetreningshall på 1000 kvadratmeter i Innovasjonspark Stavanger. Her skal framtidens pasientreise simuleres, og de som skal trenes er framtidens helseaktører både fra sykehus, kommunale tjenester, fra den private helseindustrien, forskere og studenter.

Sosial bordsetting i lunsjen

Dette kunstverket av et bord er på plass i kantinen. Har du lyst å snakke med noen andre enn dine nærmeste kollega i lunsjen, så setter du deg her.

Visitt-tid for helseministeren i innovasjonsparken

Helseminister Bent Høie (H) har vært på snarvisitt i Innovasjonspark Stavanger. Han og et følge av lokalpolitikere fikk blant annet innføring i hvordan HelseCampus Stavanger forener test- og visningssenter for sykehus, universitet og næringsliv på en felles campus. Og utenfor vinduet bygges SUS2023.

Kunden er din beste selger

Det koker skikkelig i entreprenørgryta når den amerikanske entreprenørskolen MIT Reap gjester Handelshøgskolen ved UiS, og flytter inn i Innovasjonspark Stavanger for en intensiv studieuke om selskapsvekst.

Dugnad med mening for Foodback

Foodback søker deltakere til fokusgrupper som deler sine opplevelser om måltid fra kantiner, hotellfrokoster og levering av ferdigmat. - Kantinemåltid og matlevering er hverdagen til de fleste av oss. Tilbakemeldingene er derfor svært verdifulle, sier Marie Hatjoullis-Olsen i Foodback.

Lite rekrutteringsbyrå med stor betydning

Rekruttering er en kritisk viktig avgjørelse for et selskap i vekst, og jo mindre selskapet er; jo mer treffsikker må man være når man skal ansette. Den ene. Den rette. -Vi er små, og vi jobber ofte med de små, sier Åshild Holst Johnsen i rekrutteringsselskapet Ipeople.

Unik "værmelding" forebygger spredning av lakselus

Et varsel som forutsier hvor og hvordan havstrømmene beveger seg mellom oppdrettsanlegg i en fjord er til stor nytte. Med et femdagersvarsel kan oppdretterne få tid til å gjøre forebyggende tiltak i og rundt merdene som hindrer spredning av lus, som flyter med strømmen.